Varza de Bruxelles cu unt si lamaie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:  1,4 kg varza
de Bruxelles, 4 linguri de ulei, 2 catei de usturoi, 1 lamaie, 75 g unt.

Mod de preparare: Se spala bine varza, se lasa la scurs si se taie
apoi in jumatati. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga
usturoiul tocat marunt si apoi se adauga varza Bruxelles. Se prajeste varza pana ce se mai inmoaie si apoi se adauga putina apa, coaja de la lamaie si chiar putina zeama de lamaie. Se acopera
cratita si se lasa la foc mic sa se fragezeasca varza. Untul se adauga treptat
in mancare, amestecand usor. Se condimenteaza si apoi se serveste ca garnitura
la carne.

Pofta buna!

 

 

photo: agendautile.ro

varza-de-Bruxelles-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail