Varza murata cu mere

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 450 g varza rosie, 600 ml otet din vin rosu, 6 boabe
de piper negru, 2 cepe, 2 mere mari, 2 linguri sare, 2 linguri boabe de mustar,
50 g zahar tos, 1 baton ienibahar, ΒΌ lingurita cuisoare.

Mod de preparare: Se curata varza, se taie fidea subtire si se lasa la
scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se taie foarte marunt si se asaza peste
varza, se sareaza, si se lasa la scurs impreuna. Dupa o jumatate de ora se pune
totul intr-o cratita, se adauga merele, zaharul si otetul si se pun la fiert.
Restul ingredientelor se pun pe o bucata fina de panza si se strange precum un
saculet, care se introduce in cratita alaturi de varza. Cand incepe sa fiarba
se da focul la minim si se continua fierberea timp de aproximativ 30 de minute.
Se scoate apoi saculetul, se scot muraturile si se pun in borcane, se inchid
ermetic si se lasa la loc intunecos si racoros. Se consuma inainte de 3 luni.

Pofta buna!

 

photo: restaurantedelux.ro

Sote_de_varza_murata_cu_mere_07-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail