Vegeta de casa

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
morcovi,  telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, fasole verde

* se pot adauga orice alte condimente proaspete (mie imi place sa adaug si conopida) si optional- sare

Mod de preparare:
In functie de cat de mari va doriti sa fie, le taiati cubulete mici sau le dati pe razatoare. Nu este obligatoriu sa fie taiate foarte subtire insa cu cat sunt mai subtiri , cu atat sunt gata mai repede. Le puteti usca la soare, sau in casa pe pervazul geamului, intinse pe o hartie  sau in aparatele speciale pentru uscat legume si fructe sau in cuptor. Initial am incercat sa usuc legumele pe geam, insa in orasele agglomerate este destul de mul praf si am renuntat usor. In plus aparatele de deshidratat nu sunt scumpe (pe primul l-am prins intr-o promotie, am dat 80 ron si l-am folosit din plin!!!) . Verificati la interval de aproximativ 2 ore legumele puse in aparat, este imposibil sa le taiati la fel si atunci unelel se for face mai repede si va fi nevoie sa le scoateti mai devreme . Cand sunt deshidratate legumele, le puteti rasni sau le puteti pastra asa, dar obligatoriu intr-un borcan de sticla.

Sa aveti spor!

photo 3photo 2

photo-4-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail