Vinete aperitiv

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 3 kg vinete lungi, inchise la culoare, 1 l ulei, 4
capatani de usturoi, 600 g otet.

Mod de preparare: Se spala vinetele, se sterg si se curata de cotor.
Se taie felii groase de 1 cm si se lasa intr-o sita cu putina sare deasupra
lasandu-se la scurs timp de 2 – 3 ore. Intr-o cratita se incinge putin ulei si
apoi se prajesc vinetele, punandu-le la prajit pe rand si intorcandu-le pe
ambele parti. Se scot apoi din ulei si se lasa sa se raceasca. Otetul se
amesteca cu 1,2 l apa si se pune la fiert, adaugandu-se in amestec circa 2
linguri de sare. Se lasa si acesta la racit. Se curata intre timp usturoiul si
se taie marunt. Se iau acuma cateva borcane curate, se asaza in straturi duble,
succesive rondelele de vinete si usturoiul. La final se toarna otetul, se lasa
vreo cateva ore si apoi iar se adauga otet. Se leaga borcanele cu celofan
umezit si se lasa la rece. Se servesc ca aperitiv.

Pofta buna!

 

 

photo: clickpoftabuna.ro

vinete-prajite-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail