Zacusca de peste

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:

– 3 kg de peste (de preferat fara oase)
– 1,5 kg de ceapa
– 2 kg de ardei copti
– 0,5 kg morcov
– 0,5l ulei
– 2 kg rosii rosii
– o cana cu otet
– usturoi, piper, sare,
– coriandru
– foi de dafin

Preparare:

Curatam bine pestele, il spalam, il taiem bucati si il punem intr-o cratita (fara cap). Apoi adaugam o cana de otet, sare si apa in asa fel incat sa fie acoperit in totalitate si il fierbem pana cand carnea se desprinde de pe oase.

Se curata apoi ceapa, se spala si se toaca ( o puteti lasa 10-15 minute in apa rece ca sa-i reduca din usturime). Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoare. Curatam si ardeiul copt si il tocam si pe acesta. Rosiile se curata de pielite si se dau prin masina de tocat sau se dau si ele pe razatoare. Puneti uleiul intr-un vas mare, adaugati o cana de apa, ceapa, morcovul si ardeiul. Puneti capac si lasati sa se inmoaie putin. Adaugati apoi rosiile, usturoiul, coriandrul, cateva foi de dafin, usturoi, sare si piper dupa gust si apa. Curatati pestele de oase , dati-l prin masina si adaugati si peste in vas. Se poate adauga si zeama in care a fiert pestele insa cu atentie ca este acra de la otet. Se lasa la fiert pana se leaga sosul.
Lasati sa se raceasca si puneti in borcane si se sterilizeaza la bain-marie aproximativ o ora. Scoateti apoi borcanele, le acoperiti cu prosoape si le lasati pana a doua zi.

Pofta buna!

image-e1445410100457-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail