4 ore 6 portii Mediu

Ingrediente

  • 3 căni de vin roșu
  • 1 cană zahăr alb
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 4 cuișoare întregi
  • 1 bandă de coajă de portocală
  • 3 boabe de piper negru întregi (opțional)
  • 1 linguriță de semințe de fenicul (opțional)
  • 2 foi de dafin (opțional)
  • 6 pere mari ferme

Detalii rețetă - Pere în vin roșu

Acesta este un deșert care ar trebui să mulțumească oricărei mulțimi cu un buget simplu.

Pasul 1
Combinați vinul roșu, zahărul, scorțișoara, cuișoarele, coaja de portocală, semințele de fenicul, boabele de piper și frunzele de dafin într-o cratiță mare.

Curățați perele și scoateți miezurile de jos, lăsând tulpinile intacte; pus deoparte. Aduceți vinul la fiert la foc mare, amestecând până când zahărul s-a dizolvat.

Adăugați perele, întoarceți-le la foc mic, apoi reduceți focul la mediu-mic și continuați să fierbeți până se înmoaie, aproximativ 25 de minute.

Pasul 2
Scoateți perele din siropul de vin, acoperiți-le și puneți-le la frigider la rece. Strecurați siropul printr-o sită  și aruncați condimentele. Fierbeți siropul la foc mediu până se îngroașă suficient pentru a acoperi partea din spate a unei linguri. Dați la frigider siropul până la rece.

Pasul 3
Odată ce siropul este rece, se toarnă peste pere, se acoperă și se răcește cel puțin 2 ore înainte de servire.

Informatii nutritionale

359 calories; protein 1.1g; carbohydrates 71g; fat 0.4g; sodium 9.2mg. Full


AD
Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Retete Online Romania 2020.