30 minute 4 portii Usor

Ingrediente

  • 1 kilogram spaghete
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit sau mai mult dacă este nevoie
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 7 uncii de pancetta, tăiată cubulețe
  • 2 cani pasata (rosii zdrobite)
  • 1 lingură de apă, sau mai mult, după cum este necesar
  • ½ linguriță de zahăr alb
  • 2 linguri de parmezan rasă
  • 1 vârf de fulgi de ardei roșu, sau după gust sare și piper negru proaspăt măcinat după gust

Detalii rețetă - Spaghete tradiționale all’Amatriciana

Pasul 1
Aduceți un vas mare de apă ușor sărată la fierbere. Gătiți spaghete în apa clocotită, amestecând ocazional, până când este încă fragilă la mușcătură, aproximativ 12 minute.

Pasul 2
Între timp, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu și fierbeți ceapa până se rumenesc, aproximativ 5 minute. Se adaugă pancetta și se gătește, amestecând ocazional, până la crocant, 2 până la 3 minute. Se toarnă pasată, apă și zahăr; gătiți până când sosul s-a îngrășat, 10 până la 15 minute

Pasul 3
Se scurg spaghetele și se toacă cu sosul, uleiul de măsline rămas, parmezanul și fulgii de ardei roșu. Condimentează cu sare și piper.

 

Pe portie:
662 calorii; 19,7 g grăsime totală; 20 mg colesterol; 616 mg sodiu. 97,2 g carbohidrați; 24 g proteine;

 

AD
Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Retete Online Romania 2020.